2 grudnia 2014r. klasy Przysposabiające do Pracy poznali pracę piekarza i ciastkarza.
Piekarnia „Podolszyńscy” wypieka pieczywo metodą tradycyjną bez dodatków konserwantów i sztucznych barwników.
Wypiekają pieczywo na naturalnym zakwasie z mąki żytniej i razowej grubego przemiału.
Dodają także duże ilości ziaren . Pieczywo pszenne wypiekane jest na rozczynach pszennych metodą tradycyjną.
Pieczywo jest naturalne, zdrowe o niepowtarzalnym smaku.
Uczniowie zobaczyli piec, w którym wypieka się chleb i bułki. Poznali pracę ciastkarza. W tym dniu robił bajecznie wyglądające babeczki . Mniam, mniam.
Słodkim akcentem był poczęstunek w formie świeżutkich pączków z marmoladą, które zjedliśmy w pracowni gospodarstwa domowego popijając ciepłą herbatą z cytryną.
Dziękujemy kierownictwu za możliwość wstępu i poznania specyfiki pracy w piekarni.
Dorota Frankowska – Sajewicz