WRZESIEŃ
W miesiącu wrześniu 2023 roku uczniowie rozpoczęli zajęcia w pracowni gospodarstwa domowego. Na początku zostały omówione zasady obowiązujące w szkolnej kuchni, przypomniano obsługę urządzeń znajdujących się w pracowni oraz jak dbać o porządek. W klasach IV-VIII U z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym uczniowie przygotowali tosty z szynką i serem. Codziennie od poniedziałku do piątku uczniowie mieszkający w internacie przygotowywali śniadania i kolacje. Dodatkowo sprzęt zakupiony w ramach programu Laboratoria Przyszłości był codziennie wykorzystywany przy wydawaniu obiadów.
PAŹDZIERNIK
W miesiącu październiku uczniowie klas IV-VIII U z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym na zajęciach rozwijających kreatywność przygotowali spaghetti. Pod okiem nauczyciela uczeń z klasy VIII AU z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym z autyzmem przygotował domową pizzę i frytki z batatów. Codziennie od poniedziałku do piątku uczniowie mieszkający w internacie przygotowywali śniadania i kolacje. Dodatkowo sprzęt zakupiony w ramach programu Laboratoria Przyszłości był codziennie wykorzystywany przy wydawaniu obiadów.
LISTOPAD
W miesiącu październiku uczniowie klas IV-VIII z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym na zajęciach rozwijających kreatywność przygotowali galaretki z owocami oraz gofry z bitą śmietaną. Pod okiem nauczyciela uczeń z klasy VIII AU z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym z autyzmem zrobił naleśniki i ciasteczka jaglane z kokosem. Codziennie od poniedziałku do piątku uczniowie mieszkający w internacie przygotowywali śniadania i kolacje. Dodatkowo sprzęt zakupiony w ramach programu Laboratoria Przyszłości był codziennie wykorzystywany przy wydawaniu obiadów.
GRUDZIEŃ
Miesiąc grudzień upłynął na wykonaniu pierniczków w ramach zajęć rozwijających kreatywność. Uczniowie mieszkający w internacie wykonali natomiast ozdoby bożonarodzeniowe przy użyciu drukarki 3D. Codziennie od poniedziałku do piątku uczniowie mieszkający w internacie przygotowywali śniadania i kolacje. Dodatkowo sprzęt zakupiony w ramach programu Laboratoria Przyszłości był codziennie wykorzystywany przy wydawaniu obiadów.
STYCZEŃ
W miesiącu styczniu uczeń z klasy VIII AU przygotował wytrawne patyczki z ciasta francuskiego. Codziennie od poniedziałku do piątku uczniowie mieszkający w internacie przygotowywali śniadania i kolacje. Dodatkowo sprzęt zakupiony w ramach programu Laboratoria Przyszłości był codziennie wykorzystywany przy wydawaniu obiadów.
[huge_it_gallery id=”42″]